10 Dec 2008

Jag måste ha någon skruv lös någonstans. Jag tycker om teorier... eller i alla fall vissa teorier. Just nu gillar jag John B Thompson's teoribildningar kring jagformation och identitet. Det är intressant och utmanande att försöka förstå. Den här delen av mig själv går så stick i stäv med den praktiskestetiska delen att jag är lite förvånad själv. Men jag tycker att det är intressant. Man kan ju fråga sig vad jag har för självbild egentligen...

2 comments:

Elin said...

kom ihåg att gränsen mellan geni och galenskap är hårfin.

titta här:
http://www.myspace.com/julia_kent

Linda said...

Jag gillar också teorier ibland. Btw så undrar jag om du har något källtips till serier som dramtiserats till rörlig bild? Ex: Sin city, Batman, Ghost World osv.
Jag tänkte nämligen skriva B-uppsats om hur seriens estetik överförts till ett nytt medium, och då kommer jag att behöva källor om seriernas estetik och berättarteknik. Det känns ju lite tacky att behöva referera till "Lär dig teckna manga" eller dylikt.
Och forskning kring serierna inverkan på oss, tex - som hjältar (kan man tänka sig?). Tipsa mig Erica!!! Jag behöver ALL hjälp man kan tänka sig!